31.7.07

pohjoisessa Englannissa

Olen ollut ehka vahan liiankin vaikuttunut takalaisesta vammaisten ihmisoikeustilanteesta. Kaikki naytti olevan kamalan paljon paremmin kuin Suomessa, mutta eilen nain videon, joka laski maan pinnalle. Ihan samanlaista paskaa taalla on kuin meilla: ihmisilla ei ole tyota, kauppoihin ei paase, ei-vammaiset ihmiset viis veisaavat siita, etta invaparkkipaikat on oikeasti tarkoitettu vammaisille. JUnat taalla ovat suomalaisiin InterCity-juniin verrattuna suoranaista roskaa. Mutta moni asia on paremmin ihan todella. Esimerkiksi opastus toimii paremmin. Suomessa oikeat kulkureitit pitaa vaan tietaa, taalla ne on merkitty isosti ja selvasti.

On ihanaa. Etenkin, jos ei ajattele tulevaa. Ja miksi viitsisi, kun on hieno ilma ja ihania kirjoja ja suudelmia? Ehka hienointa tahan mennessa on ollut saippuakuplien puhaltaminen isossa ryhmassa sillalla kaupungin keskustassa. Sellainen pitaisi aloittaa Tampereellakin. Voivatko saippuakuplat menestya 20 asteen pakkasessa?

Olen aika ylpea siita, etta pystyin pelaamaan kokonaisen pelin Scrabblea britin kanssa, vaikka havisinkin selvasti.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä pakkasesta, mutta mun naapurilta saa reseptin, jolla voi tehdä huuuiiiiikean isoja saippuakuplia! Puolimetrisiä ainakin. Niitä ei puhalleta sellaisella pikkuisella renkaalla, vaan vaikka sulkapallomailalla, josta on ne narut otettu pois.