18.8.06

pulma

Kirjoitin asioita nettisivuilleni. Helpointa on kirjoittaa esittely itsestään: ammatti, luottamustehtävät, harrastukset. Mutta nyt törmäsin pulmaan, joka ei olekaan ihan helppo. Pitääkö vaaleja varten tehtävillä sivuilla olla maininta siviilisäädystä?

Niillä, joilla on perhe, kertovat siitä, yleensä aika näkyvästi. "Tunnen lapsiperheen arjen." "Lapset auttavat näkemään pidemmälle." "Pitkän parisuhteen ansiosta osaan kantaa vastuuta myös muista ihmisistä." Tiedätte kyllä. Mainitsemalla perheen voi antaa itsestään sympaattisen, pehmeän ja inhimillisen kuvan. Ja jos on eronnut, sekin kannattaa nykyään mainita, koska niin monet äänestäjätkin ovat ja voivat siksi helpommin samaistua erosta selvinneeseen ehdokkaaseen. Homot ovat radikaaleja, jos kertovat elävänsä rekisteröidyssä parisuhteessa. Jotkut esittelevät jopa lemmikkejään, mutta siihen en aio ollenkaan ruveta.

Luulen, että sinkkuuden (voisiko joku pliis keksiä jonkun siedettävän sanan?!) mainitseminen herättää kolmenlaisia mielikuvia: 1) Tuo tyyppi (minä siis) luulee vaalisivuaan deitti-ilmoitukseksi 2) Se on säälittävä luuseri. 3) Se on itsekäs, urakeskeinen paska. Ehkä yleisin syy sinkkuuden mainitsematta jättämiselle on kuitenkin se, että sitä pidetään niin väliaikaisena vaiheena.

Joku varmaan sanoo, että sinkkuus on yksityisasia. Mutta perhe on ihan yhtä lailla yksityisasia. Jos kerran perhe vaikuttaa politiikan tekemiseen, kai perheettömyyskin? Eikö sinkkuus tuo elämään näkökulmia? Sellainenkin sinkkuus, joka on kestänyt käytännössä aina (paria epämääräistä säätöä ei voi laskea)? Suomessa on koko ajan enemmän ja enemmän yhden hengen talouksia. Harvemmin niistä kuulee puheenvuoroja, joissa asetutaan vastakkain perheellisten kanssa. Mutta eipä sitten muutakaan.

Ja toisaalta: missä voisi majoittua, kun pitäisi viettää Helsingissä aikaväli 3.-7.9.?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä keloja! Tanja Remes kirjoitti kotisivuilleen ennen kunnallisvaaleja jotain tyyliin "olen tyypillinen esimerkki kolmikymppisestä citysinkusta". :-)