16.1.06

3,5 on pettymys

Vietin eilisen päivän etsimällä ihmisten nimiä vaaliluettelosta, arvioimalla henkilöllisyystodistusten aitoutta ja lopulta laskemalla ääniä. Vaalitoimitus on aina yhtä tylsä, mutta presidentinvaalien suuriin etuihin kuuluu ehdottomasti ehdokasnumeroiden kohtuullinen lukumäärä. Ääntenlasku käy jouhevasti. Silti vaalipöytäkirjaani pääsi virhe. Voikohan siitä joutua oikeuteen tms.?

Yritin järjestää Tampereen vihreille vaalivalvojaiset. Ne menestyivät huonosti, sillä juhliin ei tullut oikein ketään. Harmitti. Klubin henkilökunta puolestaan tuntui olevan kovin otettu baarinsa valitsemisesta tähän tarkoitukseen. Minusta yksi Tampereen vihreiden perusongelma on, että bileet ovat surkeita tai ainakin kohtuuttoman hiljaisia. Vaadin, että vihreät perustavat bilepoliittisen työryhmän, joka lunastaa valtakunnallisesti, ehkä jopa globaalisti, lupaukset siitä, että vihreillä on parhaat bileet!

On selvää, ketä äänestän toisella kierroksella. Tällaiset vaalit ovat huiman tylsiä, kun tietää tarkkaan, kuka voittaa. Toivottavasti sentään syntyy kunnon keskustelua. Kansalaiset, nyt on vastakkainasettelun aika!

1 kommentti:

miss abled kirjoitti...

Valitan, haaste on mahdoton. Siinä vaaditaan, että luettelen viisi omituisinta tapaani.

Omituisilla tavoilla tarkoitetaan huvittavia, pieniä eleitä, jotka toistuvat arjessa jatkuvasti. Esimerkiksi, että lukee sarjakuvat aina ensin Hesarista. Omituiset tavat tekevät ihmisestä mielenkiintoisen ja persoonallisen.

Minä elän omituista elämää, mutta ilmeisesti aika tylsästi, koska en tunnista itsessäni omituisia tapoja. On vain elämäntapavalintoja ja huonoja tapoja. Kysyin asiaa myös Vihreäsilmäiseltä, koska hän viettää kanssani melko paljon aikaa. Hän melkein keksi yhden omituisen tavan, mutta ei millään viittä. Se yksi oli tapani lukea lehteä niin, että se lopulta on yhden lehden sijasta monta ohutta osaa, joilla ei ole mitään kunnollista järjestystä.

Minusta ei siis saa persoonallista millään. Minusta ei näin ollen ikinä tehdä juttua mihinkään naistenlehteen.